کارگاه پیشرفته مالکیت فکری در کشورهای اسلامی(کامستک)
کارگاه پیشرفته مالکیت فکری به میزبانی کمیته همکاری های علمی و فناورانه کشورهای اسلامی، کامستک و با هماهنگی شبکه همکاری مجموعه دانش بنیان حامیان فناوری کارافام و با حضور مدرسین و متخصصین ایران داخل و خارج کشور و متخصصین محلی در روزهای 27 و 28 جولای در اسلام آباد پاکستان برگزار گردید.
این رویداد که در رسانه های خبری کشور پاکستان و همچنین کشورمان بازتاب گسترده ای را به همراه داشته است، نقطه عطفی در گسترش عمکاری های علمی و فناورانه میان ایران و شبکه پارک های علم و فناوری کشورهای اسلامی خواهد بود.
در آغاز رویداد، آقای علی حسینی، سفیر کشورمان در پاکستان با بیان تلاش ایران در حمایت از اقدامات توسعه ای COMSTECH،کشورهای اسلامی را مملو از ظرفیت های فناورانه دانست که می توانند با همکاری هایی از این قبیل به مرحله بهره برداری برسند.
پروفسور محمداقبال چودری، دبیر کل کامستک، در آیین افتتاحیه این رویداد ضمن ابراز خرسندی از همکاری های علمی با کشورمان، به اهمیت موضوع مالکیت فکری و مدیریت دارایی های ناملموس جهت ممانعت از بهره برداری نتایج نوآوری و فعالیت های پژوهشی دانشمندان و محققین فعال در کشورهای اسلامی اشاره نمود. این رویداد در ادامه دوره مقدماتی سال 2021 برگزار گردیده است.
امین لو، سرپرست دفتر مالکیت فکری انستیتو پاستور افزود، جهت رشد فضای کسب و کار باید به ادبیات مشترکی در این خوزه برسیم و برای رسیدن به این ادبیات مشترک اولین گام ، ایجاد آگاهی و ایجاد ظرفیت در کشورهای عضو و اسلامی است.
دوره آموزشی پیشرفته بین المللی مالکیت فکری(IP) در ادامه دوره مقدماتی سال 2021 د رتاریخ 27 تا 28 جولای 2022 در اسلام آباد برگزار شد. این دوره های با همکاری COMSTECH، شبکه پارک های علم و فناوری اسلامی و مجموعه دانش بنیان کارافام با هدف ارتقا و به روزرسانی دانش IP اعضای هیات علمی، محققان و کارشناسان IP کشورهای OIC برگزار شد.
بیش از 300 شرکت کننده، از جمله 27 شرکت کننده حضوری و 230 شرکت کننده آنلاین از حدود 11 کشور در این دوره شرکت کردند. جلسه افتتاحیه روز اول به ریاست آقای سید محمد علی حسینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و دبیر کل COMSTECH پروفسور چودری برگزار شد. آقای حسینی خاطر نشان کرد: جهان اسلام مملو از سرمایه های انسانی است که باید مورد بهره برداری قرار گیرد. وی افزود کشورهای اسلامی باید حقوق IP را یکی از ملزومات اصلی برای رونق تجارت منطقه ای در نظر بگیرند.
پروفسور چودری تاکید کرد که نوآوری در فناوری ها با سرعتی سریع در حال رشد است و یک سیستم IP معتبر می تواند انگیزه قدرتمندی برای ترویج چنین نوآوری هایی باشد. او افزود که حفاظت از حقوق مالکیت فکری می تواند به طور قابل توجهی بر تصمیمات سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه و صنعت تاثیر بگذارد.
ارائه سرفصل های آموزشی این دوره توسط میترا امین لو،فاطمه جهان پیما،ساناز جوادی،ویس حسن شیخ و لیلا زارعی صورت پذیرفت.
در خلال این رویداد مصاحبه های متعددی با مدرسین دوره انجام شد که در رسانه های کشور پاکستان بازتاب گسترده ای به همراه داشت.