چگونه می توانید از مالکیت فکری خود به وسیله توافق نامه عدم افشا(NDA) محافظت کنید؟

یکی از مهم‌ترین توافق‌نامه‌های حقوقی که می‌توانید برای محافظت از دارایی های مالکیت فکری خود استفاده کنید، توافقنامه عدم افشا یا NDA است. NDA تضمین می کند که طرفین اطلاعات حساس و اختصاصی را محرمانه نگه می دارند. در طول زمان ایجاد مالکت فکری خود، احتمالاً در نهایت اطلاعات را با اشخاص ثالث به اشتراک خواهید گذاشت. با اجرای NDA، می توانید IP خود را از لو رفتن یا استفاده به وسیله رقبای احتمالی محافظت کنید.

قرارداد عدم افشای مالکیت فکری شامل چه بخش هایی است؟

در حالی که باید همه قراردادها بر اساس نیازهای خاص متقاضی تنظیم شوند، برخی از بخش های عمومی نیز وجود دارند که باید در هر قرارداد NDA وجود داشته باشد:

  • شناسایی طرفینی که به اطلاعات محرمانه دسترسی دارند
  • تعریفی از اینکه اطلاعات محرمانه چیست
  • مدت رابطه (دوره زمانی) و مدت زمانی که اطلاعات باید محرمانه بمانند
  • نمونه هایی از استفاده مناسب (و نامناسب) از اطلاعات محرمانه

چه زمانی باید از NDA استفاده کنید؟

IP مایه حیات بسیاری از مشاغل است. به این ترتیب، شرکت ها نباید در حین فعالیت در بازار رقابتی از محافظت از آن غافل شوند. قبل از استخدام یا کار با کسی، باید یک NDA قوی آماده داشته باشید. کسب‌وکارها به‌ویژه باید در طول فرآیند استخدام و عضویت خود از NDA استفاده کنند تا اطمینان حاصل کنند که کارمندان اسرار تجاری را فاش نمی‌کنند (حتی اگر ناخواسته) یا از آنچه به آن‌ها یاد می‌دهید بعدا برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار رقیب استفاده نکنند. شما باید از اشخاص ثالث مانند سرمایه گذاران بخواهید که اطلاعات حساسی را که در طی همکار با شما به دست می آورند به صورت محرمانه نزد خود حفظ کنند.

هنگامی که در مرحله تحقیق و توسعه هستید، باید با همه افراد درگیر یک NDA امضا کنید. این در مورد همکاری ها، اکتساب ها یا دادوستدهای تجاری نیز صادق است. هنگامی که NDA ها به طور موثر مورد استفاده قرار نمی گیرند یا اطلاعات به درستی مدیریت نمی شود، شرکت ها ممکن است در موقعیت ناخوشایندی قرار بگیرند که یک رقیب بفهمد چه چیزی کسب و کار را سودآور می کند و از اطلاعات علیه آنها استفاده کند یا آنان را از بازار حذف کند.

برای استارت‌آپ‌های نوپا و آن‌هایی که در مراحل اولیه هستند، درک اینکه چه زمانی ممکن است به NDA نیاز داشته باشید نیز مهم است.

چه زمانی NDA ضروری نیست؟

قبل از اینکه نگران این باشید که به اندازه کافی از NDA استفاده نمی کنید، لازم است به مواردی اشاره کنیم که در آن ها نیاز به  NDA نیست. درخواست NDA در برخی شرایط نیاز نیست و بنابراین بیش ا حد و غیرمتعارف به نظر می رسد. همچنین ممکن است باعث شود اشخاص ثالث در مورد همکاری با شما دچار دو دلی شوند. یک قانون کلی این است که اگر اطلاعات محرمانه یا اسرار تجاری را فاش نکنید، نیازی به NDA ندارید. به عنوان مثال، برخی از فریلنسرها ممکن است از اطلاعاتی که می تواند توسط رقبا استفاده شود، مطلع نباشند. در این موارد، NDA ممکن است ضروری نباشد.

لینک خبر